Translate

24 Nisan 2013 Çarşamba

GÜL TATLISI

           Görüntüsü güzel,tadı muhteşem ve bereketi bol bir tarifle karşınızdayım.Hiç tereddüt etmeden denemenizi öneririm. Ben bu tatlıyı çok severim ve genellikle ramazan ayı içinde bi kez yaparım.Hem hafif hemde pratik. Umarım beğenirsiniz ve yaklaşan Kurban Bayramında sevdiklerinize yaparsınız.Saatinde geç olmasından dolayı lafı uzatmadan hemen tarife geçiyorum :)




GÜL TATLISI TARİFİ:


1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin
1 çay bardağı irmik
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
alabildiğince un
ŞERBETİ İÇİN:


4 bardak şeker


5 bardak su


birkaç damla limon suyu





HAZIRLANIŞI:


Bütün malz karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz


Merdane yardımıyla açtığımız hamuru çay bardağının ağzıyla kesiyoruz 


5 parçayı birbirinin üzerine yarım ay şeklinde gelecek şekilde koyup rulo yapıyoruz bıçaklada ortadan kesiyoruz.


Bütün hamuru aynı şekilde gül şeklini verdikten sonra ortasına cevizi koyup fırına üstü kızarana dek pişiriyoruz.


Önceden hazırlanıp soğuyan şerbeti sıcak tepsiye döküyoruz


Afiyet olsun

6 yorum:

  1. Meltem'cim ellerine sağlık bende poğaçası,sende tatlısı:)))Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok şık sunumlu bir tatlı canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçektende görüntüsü çok güzel,tadıda görüntüsü kadar nefisti tşk.ederim sevgiler

      Sil
  3. İade ziyarete geldim canım :) eline sağlık gül tatlısı nefis görünüyor:) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tşk.ederim sevgili elif,çok sağol...

    YanıtlaSil