GÜL TATLISI TARİFİ:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin
1 çay bardağı irmik
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
alabildiğince un
ŞERBETİ İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin
1 çay bardağı irmik
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
alabildiğince un
ŞERBETİ İÇİN:
4 bardak şeker
5 bardak su
birkaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Bütün malz karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Merdane yardımıyla açtığımız hamuru çay bardağının ağzıyla kesiyoruz
5 parçayı birbirinin üzerine yarım ay şeklinde gelecek şekilde koyup rulo yapıyoruz bıçaklada ortadan kesiyoruz.
Bütün hamuru aynı şekilde gül şeklini verdikten sonra ortasına cevizi koyup fırına üstü kızarana dek pişiriyoruz.
Önceden hazırlanıp soğuyan şerbeti sıcak tepsiye döküyoruz
Afiyet olsun
Meltem'cim ellerine sağlık bende poğaçası,sende tatlısı:)))Sevgiler...
YanıtlaSiltşk.ederim derya hanım sevgiler...
Silçok şık sunumlu bir tatlı canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilevet gerçektende görüntüsü çok güzel,tadıda görüntüsü kadar nefisti tşk.ederim sevgiler
Silİade ziyarete geldim canım :) eline sağlık gül tatlısı nefis görünüyor:) sevgiler
YanıtlaSilTşk.ederim sevgili elif,çok sağol...
YanıtlaSil