YUVARLAMA:
yarım kilo az yağlı kıyma
2 yumurta
1 kuru soğan(kıymaya rendelenecek)
yeterince un
kırmızı biber ve tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
HAZIRLANIŞI:
HAZIRLANIŞI:
öncelikle nohutları haşlayarak başlıyoruz
soğanı rendeleyip kıymaya yumurta,pulbiber ve tuzla ekleyip iyice yoğuruyoruz
yumurtalar kıymanın kıvamını yumuşak yapacağından azar azar aldığı kadar un ekleyelim böylelikle elimize yapışmasınıda önlemiş oluruz
hazır hale gelen kıymayı ister yuvarlak ister parmak boyunda nasıl arzu ederseniz köfteler hazırlıyoruz
hazır hale gelen kıymayı ister yuvarlak ister parmak boyunda nasıl arzu ederseniz köfteler hazırlıyoruz
ben köfteleri hazırlarken içine un serpilmiş tepside topladım böylece birbirine yapışmadılar
hazırlanan köfteleri çok kızgın yağda hafifçe pembeleşene kadar kızartalım
En son aşamada ise ayrı bir tencerede yağda salçayı kavuralım
hazırlanan köfteleri çok kızgın yağda hafifçe pembeleşene kadar kızartalım
En son aşamada ise ayrı bir tencerede yağda salçayı kavuralım
5 su bardağı sıcak su ekleyip bu salçalı suyun içerisine köfteleri haşlanmış nohutla beraber koyalım.
yaklaşık 15 dakika kadar pişirip servis edebiliriz
Afiyet olsun
Not:Bu yemeği nohutsuz olarak yapacağınız gibi ,sarmısaklı yoğurtlada servis edebilirsiniz .tercih sizindir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder