Translate

14 Mart 2013 Perşembe

SOMON FİLETO





Bizim evde en sık pişirdiğim balıktır Balık yemeyen eşim bile çok severek yer.Çocuklar içinde yenmesi çok kolay çünkü kılçığı  neredeyse yok sayılır.
Somon Fileto:1 somon balığı (dilimlenmiş)
 1 limon
1 kuru soğan
karabiber
defne yaprağı
zeytin yağı ve biberiye
HAZIRLANIŞI:soğanları kalın dilimler halinde teflon tavanın içine serip üzerine yıkanan somonları dizdikten sonra yarım limonu pişmeden (diğer yarısınıda piştikten sonra kullanılacak)sıkıyoruz az zeytin yağı ve diğer bahartlarıda tatlandırmak için üzerine döküp ağzı kapalı kısık ateşte 25-30 dakika pişirmek yeterlidir
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder