Merhabalar bahar ayına girdiğimiz şu günlerde havalar ısınmış gibi görünse de aslında hala soğut etkisi var diyebilirim . Eskiden nisan yağmurlarını televizyonlarda sık sık duyardık şimdi nisan ayında yağan karların haberini alıyoruz :( İnşallah bu soğuk günler çabuk geçer ve bereketiyle birlikte yağmurlar yağar ve toprağın miss gibi kokusunu hissederiz. Bu gün sizler için nefis bir salata tarifi vereceğim tadının her damağa hitap ettiğini düşünüyorum biberiyeyi zaten çok severim özellikle et yemeklerine çok yakıştırıyorum bu sefer salata sosunda kullandım . Taze biberiyeyi evde saksıda da yetiştirebilirsiniz ama ben kurutarak kullanıyorum yada deepfreze de poşetleyerek saklıyorum. Ara sıra gittiğim Ankara'da ablamın sitesinde bolca yetiştirilen biberiyeleri toplayıp getiriyorum.Salatasız bir yemek düşünemiyorum hatta bazen yemek yerine bir büyük kase salata bile yiyebiliyorum ama sürekli yenilen salata sıkıcı gelebilir bu yüzden tadının lezzetini artırmak için soslardan yararlanıyorum .Bu sosu hazırlarken evde ne varsa onu kullanabilirsiniz .Önemli olan salataya aroma katması ve zeytinyağı ile birlikte iyice yoğurlarak tadının iç içe geçmesidir .Ben bu salatayı hazırlarken özel bir şey almadım sadece evde ne varsa onu kullandım .Umarım beğenir ve denersiniz.Yaklaşık 2 hafta sonra kullanıma hazırdır .Şimdiden afiyet olsun diyorum
SARMISAKLI ZEYTİNYAĞLI SOS
Yaklaşık 6-7 adet acı kırmızı biber
1 baş sarmısak (içinden yaklaşık 6-7 tane çıkar)
Bir tutam taze biberiye yoksa kuru biberiye de olur
Bir tutam taze kekik
ve sızma zeytinyağı
NOT:Bu sos yaklaşık 2 hafta sonra kullanıma hazır olur eğer arzu ederseniz salatanın yanı sıra yemeklerdede kullanılır.
Bu sosu hazırlarken sarmısak kullanmak istemiyorsanız tane karabiber ile de hazırlayarak kullanbilirsiniz.
sos şişesinin içine ;
taze kekik
taze biberiye
tane karabiber
acı kırmızı biber
Arzu ettiğiniz ölçülerde sos şişesinin içine zeytin yağıyla beraber bırakabilirsiniz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder