Translate

27 Mart 2013 Çarşamba

PAÇA ÇORBASI

         Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir.Hemen hemen her yörede yapılıp afiyetle içilir.Genellikle kış aylarında daha çok pişirilir.Özellikle hastalara şifa olsun diye,çocukların kemiği güçlensin diye yada paça etini tadından vazgeçilmez diye sevilerek içilir.Biraz zahmetli olduğundan pişirmekten kaçınıp arada sırada içmeğe gittiğimiz bir yöresel yemeklerin yapıldığı lokanta vardı.Karnımız doyuyordu ama gel gelesinki biz insanoğlunun gözü doymuyordu.Bende bu yüzden yapmaya karar verdim Bakırköyde eşimle kasaplarda aradık ama paça bulamadık.Çok üzülmüştüm bi gün tesadüfen arkadaşıma giderken Haznedarda bir kasapta gördüm temizlenmiş halde yani hiç zahmetsiz hazır alarak yaptım.İnanın bana güzel yapıldımı tadına doyum olmuyor  :)



PAÇA ÇORBASI MALZEMELERİ:
1 adet dana paçası
1 yemek kaşığı salça 
1 tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
5-6 adet sarmısak
1 orta boy kuru soğan

1 limon
HAZIRLANIŞI:Paçayı bir kaç saat suda bekletelim ara ara suyunu değiştirelim
daha sonra tencereye bütün malzemelerle alıp etleri tel tel olana kadar kaynatalım

suyu çekilirse eğer kaynamış sıcak su ilave edebiliriz.
Limon sıkarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder