Translate
16 Mart 2013 Cumartesi
KARPUZ REÇELİ
Daha önce duymuştum ama hiç denememiştim.ilk kez denedim ve gerçekten muhteşem oldu bundan sonra her yaz mevsiminde yapmaya karar verdim.İnanın bana attığınız kabuklar için çok üzüleceksiniz.karpuzun içini afiyetle yedikten sonra kabuklarıylada reçel yapacaksınız
KARPUZ REÇELİ:
1 orta boy karpuz(kabuğun üstündeki beyaz kısım)
yaklaşık 2 bardak şeker(ben göz kararı yaptım)
1 limon
1 bardak sıcak su
HAZIRLANIŞI:
Karpuz kabuğunun altındaki beyaz yerleri küçük küçük doğruyoruz(ben küp şeklinde doğramayı tercih ettim)
tencereye koyduğumuz bu küçük dilimlerin üzerine şekeri ve suyu ekleyelim
orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirelim
Altını kapatmaya yakın limon suyunu sıkalım
Sonra 2-3 dakika daha kaynasın
Soğuduktan sonra kavanozlara koyabiliriz
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder