Translate

17 Mart 2013 Pazar

FETTUCİNİ ALFREDO MAKARNA

Bu güne kadar pişirdiğim ve yine bu güne kadar yediğim en lezzetli makarnadır.Kremanın ve sarmısağın harika uyumuna ve tadına sizlerinde bayılacağından çok eminim.Erişte şeklindeki makarnalardanda yapabilirsiniz ama fettucini (yumurtalı makarna) makarna ile daha lezzetli oluyor.



Fettucini Alfredo Makarna TARİFİ:
1 paket fettucini makarna
alfredo sos için:1 tavuk göğsü
1 su bardağı kadar mantar
2 küçük paket krema
2 çorba kaşığı tereyağı ve az sıvı yağ
1 su bardağı kaşar rendesi
2 diş ezilmiş sarmısak
1 tutam fesleyen(bende yoktu taze nane kullandım)
tuz ve karabiber
küçük doğranmış göğüs etini tavada hafifçe kavuralım rengi hafifçe dönen etlere doğradığımız mantarı ekleyelim.
ayrı bir tavada tereyağında sarmısakları kavuralım üzerine 2 paket kremeyı ekleyelim ateş çok kısık olsun ki kaynamaması gerekiyor.
mantar ve etlerle beraber tuzunu ve karabiberini ekleyelim
rendelenmiş kaşarın yarısını ekledikten sonra sosumuz hazır hale gelmiştir
yaklaşık 4-5 dakika kaynar suda haşlanan makarnayı soğuk suya kesinlikle tutmadan süzüp sosla iyice karıştıralım
üzerine kalan kaşar peyniri rendesinide ekleyip servis yapalım
afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder