Translate

2 Ocak 2015 Cuma

PİYAZ


Bana göre kuru fasulyenin en lezzetli hali piyaz'dır .Özellikle kırmızı etli yemeklerin yanına çok yakıştırırım ızgara da olabilir veya kebap tarzı yemeklerle yenilmesini öneririm ...

MALZEMELER :
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 
1-2 domates 
1-2 yeşil biber 
1 kuru soğan 
zeytinyağı ,tuz ,karabiber ve arzu edilirse pulbiber  
ve yarım limon suyu 
Arzuya göre dereotu veya maydanonozda kullanabilirsiniz
HAZIRLANIŞI :
Fasulyeler haşlanıp suyu süzülür 
soğan ince ince doğranır 
aynı şekilde domates ve biberde doğranır 
bütün doğradığımız sebzeler fasulyeye karıştırılır 
zeytinyağı ve baharatlarda dökülüp limon suyu sıkıldıktan sonra tekrak hafifçe karıştırarak servise hazırlanır 
afiyet olsun ...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder