Bana göre kuru fasulyenin en lezzetli hali piyaz'dır .Özellikle kırmızı etli yemeklerin yanına çok yakıştırırım ızgara da olabilir veya kebap tarzı yemeklerle yenilmesini öneririm ...
MALZEMELER :
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1-2 domates
1-2 yeşil biber
1 kuru soğan
zeytinyağı ,tuz ,karabiber ve arzu edilirse pulbiber
ve yarım limon suyu
Arzuya göre dereotu veya maydanonozda kullanabilirsiniz
HAZIRLANIŞI :
Fasulyeler haşlanıp suyu süzülür
soğan ince ince doğranır
aynı şekilde domates ve biberde doğranır
bütün doğradığımız sebzeler fasulyeye karıştırılır
zeytinyağı ve baharatlarda dökülüp limon suyu sıkıldıktan sonra tekrak hafifçe karıştırarak servise hazırlanır
afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder