Translate

12 Ocak 2015 Pazartesi

BROKOLİ KÖFTESİ


             
                Kış sebzelerinden olan brokoliyi eminim ki bir çoğunuz sevmez ve özellikle erkekler gönülsüz yerler hele çocukların korkulu rüyası gibidir .Geçenlerde nette gezerken karnabahar üzerinde kıyma sarılı halde bi yemek gördüm brokoli de karnabaharın akrabası olduğundan ben de evde dolapta brokoli varken deneyeyim istedim inanın tadı yüzde yüz değişiyor çok lezzetli oluyor ben brokoliyi bu haliyle daha önce ne gördüm ne de yedim sizlerde bir kez olsun deneyin derim çünkü bundan sonra hep bu hali ile pişireceksiniz ..


MALZEMELER
1 adet brokoli
yarım kilo az yağlı kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
kıyma için arzu ettiğiniz baharatlar
ben kekik ağırlıklı olmak üzere nane , pulbiber ve zerdeçal kullandım
üzeri için 2 adet domatesi rendeleyip kekikli sos yaptım
HAZIRLANIŞI
Kıymaya baharatları ve rendelenmiş soğanı ekleyip iyice harmanlayın
ben üzerini streçle örtüp 1 saat kadar dolapta dinlendirdim
brokolileri kıtır kıtır olsun diye haşlamadan kıyma ile köfte gibi sardım
sizler yumuşak isterseniz brokoliyi 5 dakika kadar haşlayabilirsiniz
yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine 1 çay bardağı kadar su döküp üstünü tekrar yağlı kağıt ile kaplayıp fırında köfteler kızarana dek pişirin yaklaşık 200 derece fırında 20-25 dakika kadar son dakika  üzerini açıp pişirin
bir tavada az yağa 2 adet domates rendesini ve kekik serperek üzeri için sos hazırlayarak servis edebilirsiniz
ben son halini resimleyemedim maalesef fırsat olmadı
ama tekrar yapacağım için resimleyip sizlerle paylaşacağın
afiyet olsun ..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder