Translate

1 Şubat 2014 Cumartesi

ÇİKOLATALI KELEBEK PASTA

        Hem yapımı hem hazırlaması basit ve zevkli bi pasta oldu.Tadını hiç demiyorum çikolata varsa içinde tahmin edersiniz sanırım.Pandispanyası ile daha önce muzlu rulo pasta yapmıştım yağlı kağıt üzerinde çok ince yayarak pişirmiştim ,aynı tarif ile bu defa kelepçeli kalıpla hazır kek kalıbı gibi pişirdim sonuç sünger gibi oldu.Basit bi süsleme ile ortaya güzel bi şekil çıkarabilirsiniz.Ben bu pastayı yaparken kelepçeli kalıpların en küçük boyunu kullandım sizler hangi boyda ve büyüklükte isterseniz onu kullanabilirsiniz..Yada kelepçeli kalıp yoksa üzülmeyin yuvarlak borcam yada tepsi ilede olur..

MALZEMELER:
3 yumurta
1 paket kabartma tozu

2 çay bardağı şeker
5 çay bardağı kadar un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket çikolatalı sos

HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şeker karıştırılır.

 Limon kabuğu rendesi kabartma tozu ile birlikte eklenir.
Karıştırdıktan sonra unu azar azar eleyip tekrar karıştırılıp tepsi içerisinde fırına sürülür.

Sünger gibi bi kek yapmış oluruz .

Fırından çıkan keki bıçak yardımı ile ortadan kesip yarım ay şeklinde 2 eşit parça elde ediyoruz.
Her bir parçayıda enlemesine kesip arasına ve üztüne hazır çikolatalı sos sürüyoruz
Çikolatalı sosu üzerinde yazdığı gibi hazırlayabilirsiniz yada çikolatalı puding te kullanabilirsiniz.
Arasına ve üstüne çikolatalı sos sürdüğümüz keki tekrar tepside tersi yünde birleştirerek kelebek şeklini veriyoruz
Üzerini ister pasta süsle ister hindistan cevizi ile süsleyip 30 dakika sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık, yakışıklı sabredememiş hemen yiyecek çabuk çek fotoğrafı der gibi bakmış pastaya :)

    YanıtlaSil