Translate

3 Aralık 2013 Salı

KALAMAR TAVA


               İlk kez evde deneyerek yaptığım kalamar dışarda yediğimizden farksız oldu.Sanırım bundan sonrada sık sık yapacağım.Kalamar tarator soslada yenilince resmen tadından doyulmadı.Ayda 1-2 kez balık restauranta gideriz ve oğlum furkan kalamar yemeği tercih eder.Sırf oğlum sevdi diye evde denemeye karar verdim ve iyiki almışım diyorum.Sizlerinde bir kez olsun denemesini öneririm.Tarator sosun tarifinide soslar katagorisinde bulabilirsiniz...

HAZIRLANIŞI:
1 Kalamarı halka halka kesin(ben ayıklanmış ve kesilmiş aldım)
Bir miktar tuz,şeker ve karbonatla ovun.
İyice yoğurarak yumuşatın.
Dinlenmesi için bir kaç saat süt içerisinde yada soda içerisinde bekletin. Ben süt içerisinde bekletmeyi tercih ettim.
Dinlenen kalamar halkalarını una bulayıp kızgın yağda rengi ekmek kabuğu rengine dönene kadar kızartın.
Servis ederken tarator sos eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder