Translate

5 Mayıs 2013 Pazar

TAZE BEZELYE YEMEĞİ

             Yaklaşık 1 aydan beridir tezgahlarda yerini alan bezelyeyi bu yıl ilk kez geçen hafta aldım ve pişirdim Tadı inanılmaz lezzetli oldu.Sebze pek tercih etmeyen ev halkımız bir tencereyi 10 dakikada bitirdi.Bu duruma en çokta bendeniz memnun oldum :)
              Hemen hemen her yıl deepfrize poşetleyip kış içinde saklarım.Ama geçen yıl çok kısa zamanda tezgahlardan kalktığı için yapamadım.İstanbulda olanlar bilir 1 ay bile sürmeden bitti.Kışında mecburen pek tercih etmediğim konservesini kullandım.İnşallah önümüzdeki hafta alıp kış için hazırlamayı düşünüyorum.Eğer arzu ederseniz kıymalı,kuşbaşı etli,patatesli ve havuçluda yapabilirsiniz.Ben sade sevdiğim için böyle yapmak istedim .Tercih sizindir.Şimdi çok özlediğim taze bezelyenin tarifine geçmek istiyorum...



MALZEMELER:1 kilo kadar taze bezelye(ayıklanıp yıkanacak)
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine her iki çeşit salçalarımızı ekleyip yeteri kadar kaynamış sıcak suyla beraber temizlenip yıkanan bezelyeleride ekleyelim
20 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatıp servis edebiliriz
Eğer arzu ederseniz içine küp şeklinde doğranmış patates ve havuçta ekleyebilirsiniz.
Yada kıyma veya kuşbaşı etlede pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder