Tahıl tanelerinin(özelliklede buğdayın) ıslatılıp kurutulduktan sonra öğütülerek iri taneli un haline gelmesine irmik denilir.Hazırlanırken unun nişastası alındığı için çok hafif ve sağlıklıdır.Bizlerde irmiği tatlılarda pastalarda bazen çorbalarda bile kullanıyoruz.Netten araştırdığımda bazı ülkelerde makarna yapımında bile kullanılıyormuş.Ben irmiği dolaptan hiç eksik etmem arada yaptığım tatlılarda ve çok sevdiğimiz helvada kullanırım.Yapımı çok basit ve bereketli olan irmik helvasını yaparken küçük bir kasede komşulara vermeği unutmayalım lütfen ve hemen tarife geçmek istiyorum.
İRMİK HELVASI:
1 paket irmikyarm margarinyarım çay bardağı sıvı yağ2 su bardağı şekeryeterince sıcak suHAZIRLANIŞI:Margarin ve sıvıyağ bir tencerede ısıtılır mar garin eridikten sonra irmiğin tamamını boşaltıp sürekli karıştırıyoruz pembeleşene kadar bu işlem böyle devam eder pembeleşince şekeri ekleyip ardından da azar azar sıcak su konulur suyunu çekene kadar aralıklarla karıştırıp piriyoruz
Soğumaya bıraktıktan sonra 1top dondurma ile servis edebiliriz eğer arzu edilirse sıcakta yenilir
AFİYET OLSUN...
nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltşk.ederim çok sağolun sevgiler
YanıtlaSilÇok severim irmik helvasını,harika görünüyor...
YanıtlaSiltşk.ederim canım tadı harikaydı mutlaka denemelisin
SilHarika Çok severim...
YanıtlaSiltşk ederim canım
Sil