Translate

15 Mart 2013 Cuma

KIRMIZI PANCAR SUYU



KIRMIZI PANCARIN FAYDALARI:
A, B, C vitaminleri,fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko, kalsiyum içerir. Pancarın yaprakları da vitamin ve mineraller bakımından zengindir.
Kalp sağlığını korur.
Hipertansiyonu önlemek için pancar suyu tüketilebilir
Karaciğeri korur.
Böbrekleri çalıştırır.
İştah açıcı etkisi vardır.
Demir eksikliği olanların pancar suyu içmesi tavsiye ediliyor.

Taze, çiğ ve rendelenmiş şekilde salatalarda alınabilir. Pişirilmesi yararını azaltacaktır.
Kırmızı Pancar kanı temizliyor, kansere, diyabete ve vereme karşı kor
...
Hazırlanışı:Kırmızı pancarı, 1 gece önceden, sirkeli suya koyup, bekletin. Sabah, pancarı kaynar suya koyarak, 3 dak kaynatın. Bir süre demlendirdikten sonra, suyunu süzün ve cam bir kavanoza koyun. Bu suyu 3 hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz...
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder