Yapımı kolay lezzeti muhteşem bi tarifi sizlerle paylaşmaktan keyif alıyorum. Çok bereketli ve mevsim meyveleri ile hem göze hem mideye hitap ediyor diyebilirim. Sizler ister elma,ister kayısı yada neyi yakıştırıyorsanız kullanabilirsiniz. İç harcı olarak ta ister fındık yada ceviz kullanabilirsiniz tamamen sizin damak zevkine kalmış. Ayrıca bu güzel tarif için sevgi Tijen Aktay arkadaşıma teşekkür ederim :)

HAMURU İÇİN ;
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
150 gr.soğuk tereyağı
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
İÇ HARCI İÇİN;
3-4 şeftali
1 küçük kase kiraz
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN ;
2-3 Yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Hamur için gerekli olan bütün malzemeler tereyağı ile yoğrularak yumuşak bi kıvam elde edilir.
Sonra üzerine streç sararak yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
Diğer taraftan yumurta akı,toz şeker ve fındık iç harcı karıştırılarak hazır hale getirilir.
Şeftaliler ince dilimler halinde doğranır ve kiraz çekirdekleri çıkarılır.
Tart hamurunu ister yağlı kağıt üzerinde isterseniz tezgah üzerinde merdane ile açarak fındıklı iç harcını yayıyoruz
Üzerine şeftali dilimleri ve kirazları diziyoruz.
Son olarak kenarlarını elimizle hafifçe kıvırıp 160 derecede 25-35 dakika pişiriyoruz.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun..
ellerıne sağlık cok lezzetlı duruyor
YanıtlaSilTsk ederım denemenizi tavsiye ederim, sevgiler..
Sil