Translate

12 Mayıs 2014 Pazartesi

KABAK DOLMASI

 
               Köy kabağı yada elma kabağı denilen bu kabağı ilk kez denememe rağmen çok sevdim .Tadı sanki diğer kabağa göre daha yoğun ve lezzetli idi.Görünüm olarakta çok güzel,hemde servis ederken çok kolaylık oluyor.Ben pişirirken kabuğunu soymamayı tercih ettim sizler çizik çizik soyabilirsiniz .Tercih sizin şimdiden afiyet olsun diyorum...

MALZEMELER :
7-8 kabak
400 gr.kadar kıyma
2 yemek kaşığı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
Kekik,nane ve tuz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI :
İyice yıkadıktan sonra kabakların içlerini oyuyoruz.Soğanı ince ince doğruyoruz. Bir kase içerisinde tüm malzemeyi kıymaya ekleyip yoğuruyoruz .Sonra kıymalı harcı dolmalık kabak içerisine doldurup 2-3 bardak kadar sıcak su döküp orta ateşte pişiriyoruz..
Arzuya göre süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
NOT:Kabakların içini çorbada kullanabilirsiniz.Ben mecimekle beraber kullansım gayette lezzetli oldu ..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder