Balığı sonradan sevenlerdenim.Öyle bi sevdim ki her şekilde deneyip, her çeşidini yemek istiyorum.Güveç yemeklerini çok sevdiğim için bi tane tatilden gelirken kendime Balıkesirden güveç almıştım ve çok lezzetli bulduğum için 2 adette balık güveci aldım.Hem yemek yenilirken geç soğutuyor hemde bu lezzeti fırın tepsilerinde pişirirken vermiyor.Tabiki balık yemeklerinin yanında olmazsa olmaz salatanın muhteşem uyumunu ve tadınıda unutmamak gerekir.
Bodrumda tatil yaparken yeğenimin oltası ile birlikte iskeleden balık yakalamıştık.Sonradan öğrendim ki bodrum çupraları ile meşhurmuş.Balıklarla birlikte yüzüp sonra onları olta ile sabırla yakalayıp denize karşı yemenin zevkini ve keyfini evde bulamasakta elimizde olan imkanlarla idare ediyoruz..
MALZEMELER:
2 adet çupra
1 ince demet maydanoz
2-3 diş sarmısak
1 küçük kırmızı soğan
2 kaşık zeytinyağı
1 limon
HAZIRLANIŞI:
İçleri temizlenen çupraların üzerine bıçakla ince bi çizgi çekiyoruz
Temizlenip yıkanan maydanozları çupraların içine soğan ve sarmısak dilimleri ile yerleştiriyoruz
Her bi çuprayı balık güvece yerleştirdikten sonra üzerine birer kaşık zeytinyağı ve birkaç limon dilimi koyup 170 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun...
harika ellerine saglık bende çok severim kiremitte safiye acar tok
YanıtlaSiltşk ederim safiye hanım sevgiler gönderiyorum...
Sil