Translate

14 Mart 2013 Perşembe

PIRASALI PİLAV




İÇİNDEKİ SEBZENİN PIRASA OLDUĞU ANLAŞILMAYAN BU PİLAVI YAPMANIZI ÖNERİRİM BİR ŞEKİLDE SEBZE YEMEYENLERİN SEBZE YEMESİ KAÇINILMAZ OLACAKTIR ....

 PIRASALI PİLAV:
2 su bardağı pirinç
 1 dal pırasa
 1 kuru soğan
 zeytinyağı(bütün yemeklerde kullanıyorum)
1 tatlı kaşığı tereyağı
 3 bardak su
Hazırlanışı:Soğanları çok küçük doğrayıp pembeleşene dek zeytinyağında kavuralım ince doğradığımız pırasalarıda ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirelim önceden ılık suda bekleyen pirinçleride iyice yıkayıp tencerede biraz kavuralım sonra tuzunu ve sıcak suyunu ekleyip üzerine tereyağını ekleyelim suyu çekene kadar piştikten sonra demlenmeye bırakıp servis edebiliriz
 afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder