HAŞHAŞLI CEVİZLİ MİLFÖY TARİFİ:8 adet milföy hamuru
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı haşhaş
8 yemek kaşığı tahin
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:Merdane yada oklava yardımıyla milföyleri sağdan soldan yaklaşık 5 cm. açalım
1 çay bardağı haşhaş
8 yemek kaşığı tahin
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:Merdane yada oklava yardımıyla milföyleri sağdan soldan yaklaşık 5 cm. açalım
içine her milföye 1 yemek kaşığı gelecek şekilde tahin sürülür
üzerine ceviz içi ve haşhaş konulup rulo yapılır
gül şeklinde sarılır
üzerine yumurta sarısı sürülür.
önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder